Εγγραφή

Το Σκακιστικό Τμήμα του Α.Ο. Ωρίων καλεί όποιον/όποια επιθυμεί να αποκτήσει δελτίο σκακιστή, να εγγραφεί στο σωματείο. Το δελτίο αφορά όλες τις ηλικίες και δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ). Δε χρειάζεται να παρακολουθεί μαθήματα σκακιού για να αποκτήσει δελτίο σκακιστή.

Η διαδικασία είναι απλή και ανέξοδη. Χρειάζεται να προσκομιστούν στην έδρα του σωματείου (στη γραμματεία ή στο γραμματοκιβώτιο):

  1. Πλήρως συμπληρωμένη την αίτηση εγγραφής (μπορεί να την κατεβάσει εδώ ή να την προμηθευτεί από την έδρα του σωματείου)
  2. Υπογραφή παθολόγου (ή παιδιάτρου για τα παιδιά) στο πίσω μέρος της αίτησης -όχι σε χωριστό χαρτί!
  3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (για ενήλικους) ή πιστοποιητικό γέννησης (για παιδιά)
  4. Δύο μικρές έγχρωμες φωτογραφίες

Δεν υπάρχει κόστος για την εγγραφή. Η απόκτηση του δελτίου σκακιστή δε δημιουργεί κάποια υποχρέωση στον κάτοχο. Δεν απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για τη διατήρησή του, όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα. Όμως, κάθε χρόνο χρειάζεται να προσκομίζεται νέο ιατρικό πιστοποιητικό. Αν αυτό δε συμβεί, ο παίκτης δε μπορεί να αγωνιστεί. Σε αυτήν την περίπτωση διατηρεί το δελτίο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει όταν προσκομίσει το ιατρικό πιστοποιητικό.

Τα δελτία των σκακιστών τηρούνται στην έδρα του σωματείου. Στα ατομικά τουρνουά δεν απαιτείται η επίδειξή του, αλλά μόνο η κατοχή του. Στα ομαδικά τουρνουά, ο αρχηγός της ομάδας έχει μαζί του και επιδεικνύει στη διοργάνωση τα δελτία των αθλητών.

Μετεγγραφή από ή προς άλλο σωματείο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, με την αίτηση μετεγγραφής [εδώ]. Σε αυτήν την περίπτωση ο παίκτης καταβάλει παράβολο 30€ στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Advertisements