Σκακιστικό τμήμα

Το σκακιστικό τμήμα του Α.Ο. Ωρίων ιδρύθηκε το Σεμπτέμβριο του 2014 (με την πράξη 5 της γενικής συνέλευσης της 15/9/2014).

Είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί το σκάκι στα Μέγαρα και τις γύρω περιοχές. Η πρωτοβουλία πάρθηκε μετά από τη συνειδητοποίηση ότι σε ολόκληρο το τμήμα της Αττικής δυτικά της Ελευσίνας δεν υπάρχει άλλος φορέας για την προώθηση του σκακιού. Καλούμε όποιον ενδιαφέρεται για την προσπάθεια να έρθει σε επαφή μαζί μας.

Η ακαδημία σκακιού λειτουργεί στην έδρα του σωματείου, με μαθήματα για παιδιά και εφήβους κάθε Σαββάτο απόγευμα. Ο χώρος είναι επίσης ανοικτός για ελεύθερο παιχνίδι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00-20.00.

Το σωματείο διαθέτει το απαραίτητο υλικό: Σκακιέρες, σκακιστικά ρολόγια, σκακιέρα επίδειξης, σχολικό πίνακας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σταδιακά εμπλουτίζεται με περισσότερο υλικό, ενώ γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία σκακιστικής βιβλιοθήκης μέσω δωρεάς βιβλίων και περιοδικών (μπορείτε να βοηθήσετε).

Στα τέλη του 2017 ο Α.Ο. Ωρίων έγινε μέλος στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) με τους πρώτους 25 αθλητές του.

Στις αρχές του 2018 έγιινε μέλος στην Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ν. Αττικής (ΕΣΣΝΑ), γεγονός που θα του επιτρέψει σύντομα να αποκτήσει αγωνιστική δραστηριότητα.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.